Meer zicht op de talenten van de toekomst

Sleutelwoorden in het Champs on Stage programma zijn ontdekken, oriënteren en ondernemen. De leerlingen worden tijdens de workshops uitgedaagd na te denken over zichzelf en hun talenten. Ook is er aandacht voor sociale vaardigheden en voor beroepen en bedrijven. Voor een goede doorstroom naar het mbo is het van groot belang dat leerlingen weten waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, wat de vervolgopleiding inhoudt en welk baanperspectief deze biedt.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Champs on Stage biedt uw school de kans om de contacten met het bedrijfsleven uit te breiden. Tijdens de stage raken de leerlingen vertrouwd met de dagelijkse structuur van een werkweek en een bepaald beroep. Ook leren ze werkrelaties beter te begrijpen. De leerling ontdekt het belang van een opleiding en van diploma's en docenten doen meer kennis op van recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.  De stages zijn een gezamenlijke inspanning van Champs on Stage, docenten en leerlingen.

Positieve aandacht dankzij sociale betrokkenheid

Alles wordt in het werk gesteld om de leerling op een positieve wijze kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Een succesvolle stage geeft zelfvertrouwen en heeft een positief effect op de levenservaring, het toekomstbeeld en de keuze voor een vervolgopleiding en beroep. 

Enkele aangesloten bedrijven

Aanmelden

Meld u aan voor het Champs on Stage programma, wij informeren u graag over de mogelijkheden.