Gedreven all-rounder Gabrielle Winia nieuwe directeur Champs on Stage

Gedreven all-rounder Gabrielle Winia nieuwe directeur Champs on Stage

Gabrielle Winia is de nieuwe directeur van stichting Champs on Stage. Samen met het team van Champs on Stage werkt zij aan uitbreiding en vernieuwing van het Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB)-programma voor VMBO-scholieren in de Randstad.

Champs on Stage is een initiatief van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland. Samen met McKinsey & Company en Randstad Nederland ontwikkelde de ‘AmCham’ in 2007 een loopbaanoriëntatieprogramma voor vmbo-scholieren. Centraal in dit programma staan de stages die leerlingen enkele weken lopen in twee achtereenvolgende leerjaren. Met het programma van Champs worden ze goed voorbereid en begeleid. Zo kunnen ze in de praktijk zien en ervaren waarvoor ze worden opgeleid. 

Gabrielle Winia is in 1997 afgestudeerd als technisch bedrijfskundige aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na haar studie werkte zij in verschillende functies bij PostNL en Bloemenveiling Flora Holland. “Jeugdwerkloosheid en gelijke kansen voor jongeren staan hoog op de maatschappelijke agenda,” zegt Winia. “Scholen hebben daarom steeds meer behoefte aan ons programma. Ik krijg een geweldige kans om Champs verder op te bouwen, samen met bedrijven, sponsors, teamleden en een groeiende groep vrijwilligers. ”

Marjolein ten Hoonte, bestuurslid van Champs on Stage en tevens directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, is blij met de komst van Gabrielle. “Met haar achtergrond in het bedrijfsleven en haar verbindende werkhouding is ze de ideale persoon om Champs door te ontwikkelen,” aldus Ten Hoonte. “Nu loopbaan-en beroepenoriëntatie steeds belangrijker wordt in het vmbo, moet Champs haar bereik vergroten en haar programma blijven verbeteren.”  

Champs on stage wil voortijdige schooluitval voorkomen en de kansen op werk voor jongeren in het beroepsonderwijs vergroten. Dat doet Champs door een duurzame relatie tot stand te brengen tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het programma richt zich met name op leerlingen in de bovenbouw van het vmbo in achterstandswijken van de vier grote steden. Zij missen in hun omgeving vaak goede rolmodellen en krijgen onvoldoende ondersteuning bij hun studie- en beroepskeuze. Sinds de oprichting (2007) heeft Champs zo’n 17.000 jaartrajecten verzorgd op vmbo-scholen in de vier grote steden. In 2016 volgden ~3.750 leerlingen het programma.