Op de agenda! Finale bouwwedstrijd op Soesterberg volgende week.

Op de agenda! Finale bouwwedstrijd op Soesterberg volgende week.

Op 19 april a.s. zullen 300 Rotterdamse vmbo-leerlingen hun zweefvliegtuig bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg testen.
Afgelopen maanden namen deze tweede jaars leerlingen tijdens de techniekles deel aan dit bouwproject in samenwerking met Defensie, Champs on Stage en Randstad Techniek.

Drones filmen tijdens de testvluchten om de langste zweefduur te bepalen. Op de dag begeleiden militairen, VEVA leerlingen en ander defensie personeel de leerlingen om informatie uit te wisselen over vervolgopleidingen en loopbaan oriëntatie bij Defensie. De initiatiefnemers van dit project willen de vooroordelen bij leerlingen wegnemen dat techniek saai of moeilijk is. Daarnaast geeft Defensie ook inzicht in openstaande vacatures bijvoorbeeld in de zorg. Bewuste studiekeuzes voor kansrijke banen verhogen de kansen op werk.

Randstad Techniek ondersteunt de leerlingen om zich verder te oriënteren op de arbeidsmarkt. Met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid kunnen zij in leerjaar 4 kiezen voor een mbo-opleiding met een carrière startgarantie van Defensie.