Ervaringen van scholieren

VR bril voor studie- en beroepskeuze door Randstad op Spots on Jobs Den Haag

Op de Spots on Jobs beurs in Den Haag met de VR bril over je beroepskeuze nadenken? Op de video zie je hoe dat gaat!

Diplomauitreiking Zuiderpark College Rotterdam

De diploma-uitreiking op het Zuiderpark College is al een bijzondere gebeurtenis.

Zowel school als de leerlingen maken er veel werk van. De leerlingen komen in vol ornaat binnen en krijgen allemaal hun diploma met een persoonlijk woordje uitgereikt. De foto spreekt boekdelen.

Stage Banket Bakkerrij Schiebroek en het Ministerie OCW

Noe, links op de foto heeft een succesvolle stage gelopen bij Banket Bakkerij Schiebroek. Hij heeft daar veel kunnen en mogen doen en daardoor veel geleerd.

Ricardo en Gianni hebben beiden stage mogen lopen bij het Ministerie van OCW. Ze hebben kennis gemaakt met diverse afdelingen o.a. de beveiliging, postkamer, servicebalie en de receptie. Ook voor hen was het een leerzame en bovenal leuke stage-ervaring!

 

Stage CORIO

Mijn naam is Heclinton en ben een leerling van Melanchthon Prinses Irene Rotterdam. In mei heb ik twee weken stage mogen lopen bij CÒRIO in het Alexandrium Winkelcentrum te Rotterdam. Het was een “gecombineerde” stage bij de beveiliging en bij de Facilitaire dienst. Alexandrium is groot. Het centrum heeft 45.000 m2 winkelruimte. Er zijn dus veel winkels gehuisvest. B.v. C&A waar een klasgenootje van mij stage liep en de ONLY waar ook een klasgenootje stage heeft gelopen.  

Het leuke van deze tweeweekse stage waren de aardige collega´s en natuurlijk de werkplek. Ook op de meldkamer bij de beveiliging vond ik het erg leerzaam en leuk, met name de intercom. Ook mocht ik een keer mee om het winkelcentrum ´s morgens om 06.00 uur te openen. Spannend!

Wat ik erg mooi vond, is de Woonmall die samen met de Megastores het Alexandrium vormt.

Stage C&A

Leuke stage bij C&A!

 Vlak voordat ik stage ging lopen ben ik als zaterdag hulp aangenomen bij C&A. Ik wilde ook graag andere dingen leren dan alleen in de winkel staan, o.a. kassa draaien en magazijn werkzaamheden, en mijn stage was een mooie kans om dat te doen. Na een gesprek met Nanny van Champs on Stage en begeleider Jenny bij C&A mocht ik daar in mei twee weken stage lopen.

 Het leuke van mijn stage vond ik het contact met mensen en de link met mode. Ik ben ook graag met mijn uiterlijk bezig. Mijn stageperiode was een mooie start om ervaring op te doen in de richting die ik op wil en waar ik graag veel over wil leren. Zo heeft mijn stage voordelen voor mijn toekomst en staat goed op mijn CV.

 Groeten van Jessica Caarls (leerling Melanchthon Prinses Irene)

 

Stage op stadsboerderij in Utrecht

Champs on Stage op bezoek bij Dillon tijdens zijn stage bij een stadsboerderij in Utrecht. Dillon zit op het Globe College in het derde jaar van de richting Sport, Dienstverlening & Veiligheid. De stadsboerderij heeft naast een boomgaard en tuintjes, ook veel dieren. De koeien, paarden, kippen, geiten, konijnen en een aantal pauwen worden door Dillon gevoerd en naar de wei gebracht. Ook maakt hij de hokken schoon. Het vieze hooi met de kruiwagen naar de mestcontainer brengen is een behoorlijk "sportieve" taak. Ondertussen vermaken de buurtbewoners en de schoolkinderen zich hier en op het terras met koffie en ijsjes.

Wat goed aansluit bij de opleiding van Dillon is zijn hulp bij de activiteiten in de tuin. Hier worden voor kinderen van verschillende leeftijden tuintjes aangelegd. Als ander voorbeeld van de schoolprojecten ziet Laura prachtige vogelverschrikkers. Tijdens de rondleiding over de boerderij krijgt Laura al snel door dat Dillon inmiddels ook bekend is met de inkoop, de administratie, de personeelsschema's. Kortom, met het hele reilen en zeilen van deze leuke plek.

Door het warme weer is het topdrukte op de stadsboerderij en dus ook voor Dillon. Het is duidelijk dat hij het erg naar zijn zin heeft. Hanneke, zijn stagebegeleider, is zo tevreden dat hij vrijdag met een 8 voor zijn stage terug naar school gaat.

Sarah en Jamila op stage bij buurthuis Wester Post

Onze stage bij buurthuis Wester Post in Rotterdam was ontzettend leuk en leerzaam. We hebben meegeholpen met koken, techniek en gymles geven en dat ging allemaal goed. Uiteindelijk mochten we zelf een lesje koken en een gymles voorbereiden en uitvoeren. Dat vonden we het leukst om te doen. Ook kregen we de opdracht om mensen te observeren.Toen viel het ons op dat er in een filiaal van hetzelfde buurthuis niet veel mensen kwamen. Daarom bedachten we samen om flyers in onze vrije tijd te maken en in de buurt uit te delen. Onze stagebegeleidster was heel enthousiast en vond dat we veel initiatief toonden. Als vervolgopleiding willen we nu allebei de opleiding SMD (sociaal maatschappelijk werk) doen en niet meer de opleiding SCW (sociaal cultureel werk). Dit omdat we tijdens de stage een vrijwilligster tegenkwamen die ons over haar opleiding en ervaringen vertelde. Ik zou de stage zo nog een keer over willen doen, want het was een leerzame ervaring en de leukste stage tot nu toe!!!

Abigail

Werkconferentie 2013

Mijn naam is Abigail Mensah. Ik zit op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, in het 3de leerjaar, sector economie. Ik heb stage gelopen op het hoofdkantoor van Randstad. Het is een heel groot bedrijf met veel vacatures en verschillende functies. Tijdens mijn stage keek ik elke dag mee op 2 verschillende afdelingen in het bedrijf, zoals de koffiecorner, keuken, receptie en het uitzendbureau.

Verder heb ik ook een dagje meegelopen met de Directeur Arbeidsmarkt bij Randstad, Marjolein ten Hoonte. Dit was heel leuk en leerzaam. Ik heb nu gezien en geleerd welke afdelingen er allemaal zijn binnen een bedrijf als Randstad. Deze stageplek heeft mijn ogen geopend: ik doe nu meer mijn best op school zodat ik later een goede baan kan krijgen!

Melanie op stage bij peuterspeelzaal in Rotterdam

Tijdens mijn stage op een peuterspeelzaal was er een meisje dat anders was dan de rest. Het leek alsof ze niet oplette, alsof ze moeite had zich te concentreren.
Als er een feestje was, deed ze bijvoorbeeld niet mee, terwijl de rest het supergezellig vond. Soms was ze een beetje agressief en krabde ze kinderen in het gezicht. Vaak riep ze dan Pepe (een Turkse tekenfilmserie) en als je haar riep, luisterde ze niet en deed ze alsof ze doof was. Je kon haar afleiden met kleuren. Ook hield ze van Teletubbies en muziek. Daarom heb ik kleurplaten van Pepe gekopieerd en mocht ik met haar muziek maken. Ik vond haar een bijzonder kind en door haar was mijn stage geslaagd. Door haar mocht ik die extra dingen doen en zag mijn stagebegeleider dat ik dat kon en leuk vond.

Rondleiding RET Rotterdam

Kort geleden hebben de leerlingen van Melanchthon Mathenesse Rotterdam een rondleiding bij de RET Beverwaard gehad.

Na een hartelijke ontvangst kregen we een uitleg van mevrouw Van Delden over wat de RET is en over de werk- en opleidingsmogelijkheden bij de RET. Dit was interessant. De RET bestaat al heel lang, sind 1878. Het heeft zich ontwikkeld van paardentram tot metro, hybride bus en Fast Ferry. Er zijn veel mogelijheden binnen de RET. Vooral in de techniek zijn er veel verschillende functies.

Hierna kregen we een rondleiding met weer een uitgebreide uitleg. Deze werd afgesloten met een (fris)drankje.
Twee leerlingen van ons mochten stage lopen bij de RET.

Stage bij kapper

Het was een leuke leerzame stage. Ik heb veel kunnen en mogen doen. Mocht na 17.00 uur al mijn vrienden knippen in de kapsalon! Later wil ik kapper worden.

Groeten Ertürk Celik van Melanchthon Mathenesse Rotterdam

 

Studentendag Deloitte

Tijdens een van de Business Courses van Deloitte hebben VMBO leerlingen van Champs on Stage uitgebreid kunnen spreken met studenten in de eindfase van hun universitaire studie.

De Business Courses duren meestal drie dagen en worden buiten de Deloitte kantoren georganiseerd. Behalve hard werken aan klantcases is er ook ruimte voor informele momenten. Zo was er een rally waarbij de studenten vragen moesten beantwoorden. Met de goed beantwoorde vragen was een geldbedrag te winnen en dat geld was bestemd voor een goed doel ..... Champs on Stage!

Een ontmoeting met een aantal Champs kon dan ook niet uitblijven. Deze vond plaats op op de 44e verdieping van het Deloitte kantoor in Rotterdam "De Maastoren". Hoe cool was dat, gewoon het hoogste gebouw in de Benelux!

Na een plenaire start werden er groepjes gevormd voor verschillende activiteiten, zoals beroepsgesprekken en tips voor school en de toekomst. De interactie tussen de VMBO leerlingen en de studenten was geweldig! Een aantal leerlingen noemden het "een superdag". Ook zei een van hen: "ik heb geleerd dat ik moet doen waar ik van droom, dat niet alles perfect zal gaan, maar dat het wel goed komt". Belangrijk is dat "je de wil ervoor hebt".

Mahealani

Mijn naam is Mahealani Yeung, ik ben 15 jaar, zit op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer en ik heb stage gelopen bij PostNL. Karin Bongenaar van Champs on Stage heeft ons een sollicitatietraining gegeven en geregeld dat Marjolein van PostNL naar onze school kwam voor een presentatie. Daarna konden we bij haar solliciteren voor een van de tien stageplaatsen bij PostNL. Ik ben Champs on Stage erg dankbaar dat zij mij hebben geholpen met het vinden van mijn stageplek. Ik heb er enorm veel geleerd!. 

Bezoek Voedselbank

Wij, leerlingen van klas 3d van Melanchthon Kralingen, hebben een presentatie en rondleiding gekregen van een zeer betrokken vrijwilliger. Wij werden heel gastvrij ontvangen met thee en een koekje. We hebben een goed beeld gekregen van wat de voedselbank doet. Een mooie ervaring rijker!